Du er her

Historien

  Jeg har leget med ord, rimet, skrevet digte og spillet musik siden jeg var en lille dreng.
  Da jeg blev voksen og fik arbejde som lærer begyndte jeg for alvor at skrive børnesange. Mest nogle som jeg brugte på den skole hvor jeg underviste. Jeg vidste godt at sangene var gode og at mange børn og voksne også var glade for dem, men de kom aldrig rigtig videre ud i verden.

  I 2006 sendte jeg en af mine sange ind til "Spil-dansk-dagens-børnesangsskriverkonkurence". Den blev nummer 2. Jeg gjorde det samme i 2007 (Fødselsdagssang) og 2008 (ABC- sangen), og der vandt jeg begge gange.
  Så begyndte der at ske noget. Forlagene var pludselig interesseret. Flere forlag. Jeg valgte at satse på det pædagogiske musikforlag Dansk Sang, og der fik jeg i 2008 udgivet min første bog/CD "Univers på vers på vers...på tværs!"

  Lidt efter lidt voksede interessen også for børne koncerter med mine sange. Og vi har bl.a. spillet på Copenhagen jazzfestival de fire sidste år. Se kalenderen på forsiden.
  Jeg har fået flere bestillingsopgaver på nye sange hen ad vejen, og senest har jeg bl.a. skrevet en 10 års jubilæums sang for "Dansk naturvidenskabsfestival", som afvikles en gang om året.

  Udover mit lærerjob, er jeg proffessionel jazzbasunist. Jeg spiller i mange forskellige sammenhænge. Gladest er jeg nok for at spille med det legendariske danske orkester Swingstyrke 7, hvor jeg bl.a spiller sammen med Hugo Rasmussen, Ole Kock Hansen, Jens Søndergaard m.fl. se evt. Swingstyrke 7

  Jeg er formand og primus motor i spillestedet Utterslev Jazzcafé. Vi arrangerer 5 koncerter årligt, alle af høj kunstnerisk kvalitet. Se program : jazzcafe

  Nu er der gået lidt tid og derfor tilføjer jeg lidt mere til historien.
  To nye bøger er udkommet på Dansk Sang. "Noget at synge hjem om" og "Julenat i Betlehem".
  Her i efteråret '15 er Univers på Vers kommet et godt stykke længere. Lige nu er vi for anden gang nomineret som "Årets børnejazz Navn". En ny Cd er på trapperne. Den udgives på pladeselskabet Exlibris.
  Foruden Jacob, Heine, Hugo og Rasmus medvirker Gerard Presencer (trompet), Mathias Heise (mundharmonika) og Francesco Cali (harmonika). Jeg er meget glad for resultatet.
  Vi har fået godt gang i koncerterne. Alene i 2015 spiller vi 14 koncerter. Jeg har taget orlov fra mit lærerjob, for at bruge mere tid på min musik. Det er alt sammen meget spændende.

  Her i september '16 må jeg sige at alt er gået op i en højere enhed. Vi fik tildelt Børnejazzprisen '15 og er lige nomineret til samme pris i '16.
  Jeg har søsat et fantastisk spændende projekt på Københavnske plejehjem. Børnekoncert på Plejehjemmet! Lyder umiddelbart mærkeligt. Men de ældre beboere inviterer oldebørn, børnebørn og resten af familien til koncert på hjemmebanen. 4 generationer under samme tag. Lokaludvalgene har støttet flot og Københavns musikudvalg har også støttet og blåstemplet projektet. Små 40 koncerter er det blevet til i år og nu breder projektet sig til kommunerne uden for voldene.

  Her i starten af juni '17 er der ikke grund til bekymring. Mit plejehjemsprojekt kører derudaf. Flere omegnskommuner har bestilt 4 og 5 koncerter til alle kommunens plejecentre og der er stor interesse for idéen.
  I sommer spiller vi på hele 4 jazzfestivaler og på to af dem har vi Mathias Heise med som gæst.

  Her i foråret '18 går det forrygende. Omkring 40 koncerter inden sommerferien. Vi er rundt på plejehjem i København for 2. gang og både Roskilde kommune og Helsingør kommune har bestilt koncerter til alle deres plejecentre. Der har været udskiftning i sanggruppen. Nye unge kræfter er tiltrådt og det er altid spændende og udfordrende at få sound og udtryk til at spille sammen.

  Så er vi nået til foråret '19. Efter et forrygende '18 med omkring 60 generationskoncerter er tempoet gået lidt ned her i år. Til gengæld har jeg haft travlt med at udgive både en ny sangbog og en
  ny Cd. Univers på Vers er flyvende og vi håber meget på at vi kan komme ud og præsentere de nye sange. Kristian Jørgensen er med på den nye Cd, og spiller også meget gerne med på koncerterne.

  Så blev det maj '21. Verden har været lukket ned i mere end et år og musikken har haft ekstremt ringe kår. 3 koncerter blev det til i efteråret, mens der var en lille åbning.
  Nu lysner det i øst, folk bliver vaccineret og inden længe kommer der gang i kulturen igen. Vi glæder os til at verden igen bliver normal.